Laatst nagekeken: 12/10/2022

Ontdek onze 5 tips voor een vlotte verkoop van uw woning

TIP 1: Kies voor de juiste makelaar

Heeft u beslist om uw woning te verkopen? Kies dan voor een makelaar die je de juiste ondersteuning biedt bij het verkoopproces. Bij Immo De Laet bieden wij steeds een persoonlijke aanpak. Elke regio heeft zijn verantwoordelijke om uw dossier van start tot finish te beheren.

Onze verantwoordelijke staat u steeds bij met raad en daad en wordt bovendien ondersteund door het ganse team van Immo De Laet NV.

TIP 2: Een eerlijke een correcte vraagprijs

Een eerlijke en correcte vraagprijs is essentieel voor een zorgeloze verkoop van uw woning. Immo De Laet biedt daarom een gratis schatting van uw woning aan zonder enige verplichting. Wij vinden het belangrijk om een realistische waarde op uw eigendom te kleven. De waarde van uw woning is gebaseerd op een gedegen marktkennis en uitgebreide praktijkervaring van uw verantwoordelijke die dagelijks op het terrein staat.

 

TIP 3: Deel alle officiële documenten 

Zorg ervoor dat alle nodige informatie beschikbaar is voor potentiële kopers. Zowel alle officiële documenten als aanvullende documenten die interessant kunnen zijn voor potentiële kopers zoals: een grondplan. Zo krijgt een potentiële koper onmiddellijk een beeld van wat het huis te bieden heeft of welke mogelijkheden het huis nog te bieden heeft indien de koper wenst te verbouwen. 

 

TIP 4: Duidelijke en eerlijke fotografie

Niet alleen de hoofdfoto van uw woning is belangrijk, ook alle andere beelden die worden getoond mogen potentiële kopers niet misleiden. Misleiding leidt immers tot teleurstelling en dat wilt u absoluut vermijden. Zorg ervoor dat de beelden die beschikbaar zijn een fris, mooi en eerlijk beeld geven van uw woning om potentiële kopers aan te zetten tot een bezoek.

Zorg voor een onvergetelijke eerste indruk
Zorg dat uw woning opvalt tussen alle andere woningen online. Het opvallen van een woning heeft alles te maken met hoe de woning wordt gepresenteerd. Zorg ervoor dat de hoofdfoto van uw woning in het oog springt.

Benadruk de sterke punten van uw huis
Het benadrukken van de sterke punten van uw woning is van essentieel belang. Dit klinkt logisch, maar toch wordt er niet altijd voldoende op ingezet. Het is de taak van de makelaar om te zorgen dat alle sterke punten duidelijk naar voor komen in een krachtige omschrijving alsook de beschikbare beelden van de woning. Benadruk de pluspunten van uw woning om een verkoop af te stimuleren.

 

TIP 5: Goede voorbereiding van de bezichtigingen 

Bezichtigingen goed voorbereiden is zowel van toepassing op de makelaar als op de eigenaar van de woning. De makelaar dient steeds een zorgvuldig moment uit te kiezen om de bezoeken in te plannen zodat potentiële kopers/ huurders merken dat de woning in trek is. Probeer ook steeds rekening te houden met andere belangrijke punten voor een potentiële koper/ huurder zoals lichtinval of lawaaierige buren.

 

Ook de eigenaars dienen een bezoek goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat persoonlijke bezittingen steeds opgeborgen zijn en zorg voor een aangename sfeer en geur in huis door: sfeerverlichting, verse koffie, geurkaarsen of bloemen.